McCain’den gizli Suriye ziyareti

McCain’den gizli Suriye ziyareti

Cumhuriyetçi Parti’nin lider ismi John McCain’in Suriye’ye gizli bir ziyarette bulunduğu öğrenildi. Obama yönetiminden Suriye konusunda daha yapıcı adımlar talep etmesiyle bilinen McCain’in ziyareti yaklaşık 7 saat sürdü.

 

McCain, savaşlarda hayatını kaybeden Amerikalılar için düzenlenen ‘Anma Günü’nü Gaziantep’te görevli ABD askerleri ile geçirmek için Türkiye’de bulunuyordu. Savaşın sürdüğü ülkeye Kilis üzerinden giriş yaptığı belirtilen McCain, aralarında Özgür Suriye Ordusu Komutanı Salim İdris’in de olduğu bazı muhalif liderlerle görüştü.

 

Ünlü senatörün ofisi tarafından da doğrulanan görüşmede muhalifler, Suriye rejimi ile savaşa devam etmeleri için ABD’den silah ve mühimmat desteği ve uçuşa yasak bölge kurulmasını talep etti.

 

Görüşme hakkında The Daily Beast gazetesine açıklamalarda bulunan İdris, McCain’in ziyaretinin çok önemli ve değerli olduğunu ifade etti. Suriye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğini vurgulayan İdris, ABD yönetiminden Suriye’deki devrime silah ve mühimmat desteği verme kararı almalarını talep ettiklerini söyledi. İdris, “Tabii ki uçuşa yasak bölge istiyoruz. Ayrıca Hizbullah ile Lübnan ve Suriye’de stratejik çarpışma için de destek istedik.” ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyetçi Parti, Başkan Barack Obama’nın Suriye konusunda bir an önce etkili adımlar atmasını talep ediyor. Geçtiğimiz aylarda Ürdün’deki Suriyeli mültecilerin kampını da ziyaret eden McCain, daha sonra yaptığı açıklamada, ABD’nin asker göndermeden Suriye’de bir güvenlik bölgesi oluşturmasını ve muhaliflere gerekli silah desteğini vermesi gerektiğini ifade etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.