Mart Suriye’de en kanlı ay oldu

Mart Suriye’de en kanlı ay oldu

İki yılı aşkın süredir iç savaş ve çatışmaların sürdüğü Suriye’de Mart ayında 6 binden fazla kişinin öldüğü belirtildi. Ölü sayısının zirve yaptığı Mart, ülkede çatışmaların başladığı günden bugüne en kanlı ay oldu.


Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SNHR) ülkede Mart ayı içinde 298’i çocuk, 291’i kadın olmak üzere 3 bin 480 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. Açıklamaya göre; yönetime bağlı ordudan bin 464 kişi; muhalif savaşçılardan da bin 400 kişi öldü.


İç savaşta ölen sivillerin sayısı, ölen muhalif ve yönetime bağlı askerlerin toplamını geçiyor. Bombardımanlarda ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olması dikkat çekiyor. Operasyonlarda en çok sivil zayiatı başkent Şam, Halep, Humus ve İdlib şehirlerinin veridi kaydedildi.


SNHR ayırca, ölenlerin 387’sinin kimliğinin belirlenemediğini ifade etti.


SNHR; iç savaştaki toplam can kaybının 62 binden fazla olduğunu bildirmesine rağmen kuruluşun başkanı Rami Abdülrahman bu sayının sadece belgelenen ölümleri gösterdiğini, çatışmalardaki gerçek can kaybının 120 bin civarında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.