Maliki, Irak’taki saldırıların sorumlusu olarak El Kaide’yi gösterdi

Maliki, Irak’taki saldırıların sorumlusu olarak El Kaide’yi gösterdi

Resmi temaslarda bulunmak üzere Washington’a gelen Irak Cumhurbaşkanı Nuri El Maliki Barış Enstitüsü’nde düzenlenen ‘Irak’ın Dönüşümü’ başlıklı programda konuştu.

 

Ülkede bitmek bilmeyen terör saldırılarına değinen Maliki, El Kaide’yi sorumlu tuttu. Sünni ve Şiiler arasında problem olmadığını El Kaide’nin tüm Iraklıları hedef aldığını vurguladı.

 

Maliki terörün sadece Irak’ın değil tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu dile getirdi. Terörün insan hayatına ve paraya mal olduğunu belirten Maliki, ABD’den silah ve istihbarat yardımı talebinde bulundu.

 

Maliki, Suriye’de yaşanan iç savaşa da değindi. Esed rejimi veya muhaliflerden taraf olmadıklarını belirten Maliki, Suriye halkının demokratik ve çoğulcu yönetimden yana taleplerini desteklediklerini ifade etti. Suriye’de politik çözümün tek yol olduğunu vurgulayan Maliki, Esed rejimine karşı savaşan El-Kaide bağlantılı örgütler olduğunu dile getirdi.

 

Maliki konuştuğu sırada bina dışında toplanan İranlı bir grup gösteri düzenledi. Protestocular Irak’ta 1 Eylül günü tutuklanan yedi İran vatandaşının serbest bırakılmasını istedi.

 

Maliki’nin yarın Başkan Barack Obama ile görüşmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.