Mali First Ladysi: Biz bir aileyiz

Mali First Ladysi: Biz bir aileyiz

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın eşi Aminata Keita, Horizon Türk Okulu, Mali Yardım Zamanı Derneği ve Galaksi Diyalog ve Kültür Merkezi heyetini, Cumhurbaşkanlığı sarayında kabul etti.

First Lady Keita, ziyaret vesile ile tüm İslam âleminin, Mali ve Türk toplumunun yeni yılını ve mevlit kandilini kutladı, iyi niyet dileklerinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sarayında gerçekleşen görüşmede Bayan Aminata Keita, “Ben, buradaki Türk okulları 13 yıldan beri, iki milleti birbirine yakınlaştıran çok en önemli unsur olarak kabul ediyorum. Halkımızın teveccühünü kazanmış bu müesseseler, Mali eğitimi için bir model haline gelmiştir. Sizler burada ailelerinizle birlikte Mali toplumuyla iç içe yaşıyorsunuz. Bundan dolayı biz bir aileyiz diyebilirim.” ifadelerini kullandı. Bayan Keita, Türkiye ve Mali kardeşliğinin gün geçtikçe arttığının altını çizdi.

Horizon (Ufuk) Türk Okulları, Mali Yardım Zamanı Derneği ve Galaksi Diyalog ve Kültür Merkezi’nin faaliyetlerini yakından takip ettiğini vurgulayan Bayan Keita, “Özellikle insani ve sosyal yardımlar kanalıyla kardeşliğimiz gün geçtikçe ilerliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bayan Keita, özellikle gençlerin meslek eğitimine çok ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi, dayanışma içerisinde sorunların üstesinden gelineceğini vurguladı.

Geçen seneki görüşmede kendisine ikram edilen şekerpare tatlısını unutamadığını belirten Keita’ya, Türk heyeti tarafından Kütahya yöresine has vazo hediye edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.