Malala’nın saldırganlarının cezası belli oldu

Malala’nın saldırganlarının cezası belli oldu

Pakistan’da eğitime verdiği destekten dolayı başından vurulan Malala Yusufzai’ye saldırıyı gerçekleştiren 10 Taliban üyesinin cezası belli oldu.

Pakistan’ın Anti-Terör Mahkemesi, Malala’ya saldırı gerçekleştiren 10 kişiyi müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Nobel Barış ödülü sahibi 17 yaşındaki Malala, kızların okula gönderilmesi için yaptığı çalışmalar nedeniyle Taliban’ın ölüm listesinde yer almış ve 2012 yılında okuldan eve dönerken uğradığı silahlı saldırı sonucu başından vurulmuştu. Uzun bir süre tedavi gören Malala sonrasında sağlığına kavuşmuştu.

‘I am Malala’ isminde bir de kitabı olan Malala Yusufzai, 2013 senesinde Uluslararası Çocuk Barış Ödülü’nü ve AB İnsan Hakları Ödülü’nü almıştı.

Tamamen iyileştikten sonra Birleşmiş Milletler’e (BM) çağrılan Malala, burada yaptığı konuşmada şunları söylemişti: “Bir kitap, bir kalem ve bir öğretmen dünyayı değiştirebilir. Taliban beni susturmaya çalıştı. Ancak sesim artık daha yüksek çıkıyor. Onlar başaramadı.”

O zamanlar 16 yaşında olan Yusufzai’nin bu sözleri ayakta alkışlanmıştı. Yusufzai, bir gün Pakistan’a başbakan olmak ve bütün kız çocukları okula gidene kadar çalışmak istiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.