Londra’nın Müslüman belediye başkanından Trump yorumu

Londra’nın Müslüman belediye başkanından Trump yorumu

Londra’nın yeni seçilen belediye başkanı Sadiq Khan ABD’yi ziyaret ederek buradaki belediye başkanları ile görüş alışverişinde bulunmak istediğini söyledi. Ancak bir çekincesi olduğunu da ekledi.

Geçen hafta yapılan seçimleri kazanarak Londra’nın ilk Müslüman belediye başkanı unvanına sahip olan Khan Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ın Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerini kazanması halinde ABD’ye gidemeyeceğini söyledi.

Trump ABD Başkanı olması halinde Müslümanların ülkeye bir süre girmesine izin vermeyeceğini açıklamıştı. Ancak geçen hafta spor müsabakası için atletler ve devlet başkanları için istisna yapacağını belirtmişti.

Time gazetesine verdiği röportajda Khan, “Bence Bill de Blasio New York’ta harika işler yaptı. Aynı şekilde Rahm Emanuel Chicago’da oldukça başarılı. ABD’li belediye başkanları ile tanışıp çalışmalarını değerlendirmek isterim. Ancak Trump başkan seçilirse ben inancımdan ötürü ABD’ye giriş yapamam” dedi.

Khan Trump’ın seçimleri kazanamayacağı düşüncesinde olduğunu da şu şekilde ifade etti, “Muhafazakarlar benzer politikaları Londra seçimlerinde denediler ve yanıldılar. Aynısının ABD’de de olacağını düşünüyorum.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.