Londra’daki metro saldırganı mahkemeye sevk edildi

Londra’daki metro saldırganı mahkemeye sevk edildi

İngiltere’nin başkenti Londra’daki bir metro istasyonunda Cumartesi günü meydana gelen bıçaklı saldırıyla ilgili gözaltına alınan şüphelinin kimliği kamuoyuna açıklandı.

Uzun süren sorgunun ardından zanlının bugün mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Londra’nın doğusundaki Leytonstone adlı metro istasyonunda Cumartesi günü akşam saatlerinde biri ağır toplam üç kişiye bıçaklı saldırıda bulunan zanlının kimliği, İngiliz polisi tarafından kamuoyuna duyuruldu. Saldırıyı ‘terör eylemi’ olarak değerlendirilen ve olayın ardından zanlıyı gözaltına alan polis, şüphelinin, Muhaydin Mire adında 29 yaşında bir erkek olduğunu bildirdi. Sorgusu sona eren Mire’nin, bugün Westminster Kraliyet Mahkemesi’ne sevk edildiği ve cinayete teşebbüsten hakim karşısına çıkarılacağı açıklandı.

Cumartesi günü başkent Londa’da meydana gelen olayda bıçaklı saldırganın “Bu Suriye için” diye bağırdığı iddia edilmiş, saldırı ise polis tarafından ‘terör eylemi’ olarak nitelendirilmişti.

İngiliz parlamentosu, Çarşamba günü yaptığı oylama sonucu ABD öncülüğünde Suriye’ye hava saldırısı düzenleyen koalisyona İngiltere’nin de katılmasına izin veren tezkereyi onaylamış, kararın hemen ardından bölgeyi bombalamaya başlamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.