Londra Belediye Başkanı, Trump’ın teklifini reddetti

Londra Belediye Başkanı, Trump’ın teklifini reddetti

Londra’nın ilk Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan, Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Doland Trump’ın “İstisnai Müslüman olarak ABD’yi ziyaret edebilir” teklifini reddetti. 

İngiltere’nin başkenti Londra’nın ilk Müslüman belediye başkanı olmayı başaran Pakistan asıllı Khan, Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ın, “Başkan seçilirsem ABD’yi ziyaret edebilir” sözlerini eleştirdi.

Khan, Trump’ın “Müslümanların ABD’ye girişi yasaklansın” teklifine atıf yaparak Kasım ayında ABD Başkanı seçilirse kendisinin ABD’nin önemli belediye başkanları ile görüşmeyeceğini çünkü inancı yüzünden ülkeye girmesinin yasak olacağını söylemişti.

Trump ise çiçeği burnunda Belediye Başkanı Khan’ın, “Kendisi istisnai bir Müslüman olabilir” diyerek ABD’yi ziyaret edebileceğini söyledi.

Trump’ın kendisinin “istisnai” olarak ABD’yi ziyaret edebileceği çıkışına Khan, “Mesele ben değilim. Benim arkadaşlarım, benim ailem ve benim gibi dünyanın farklı coğrafyasında geçmişten gelenler” dedi.

Haftasonu New York Times (NYT) gazetesine konuşan Donald Trump, Khan’ın bir Müslüman olarak ABD’yi nasıl  ziyaret edebileceği sorusuna “Her zaman istisnalar olabilir” diye cevap vermişti.

Trump’ın bu cevabına karşın Khan, “Donald Trump’ın İslam ile alakalı cahil düşüncesi her iki ülkenin de güvenliğini daha fazla riske atmakta. Yine bu yaklaşım çoğunlukta olan ılımlı Müslümanların da aşırı unsurlara karşı üstlenebileceği olumlu rolü riske etmekte, zayıflatmaktadır” diye konuştu.

Khan, “Donald Trump ve etrafındakiler, İslam ile batı liberalizminin birlikte olmayacağı, ortak değerler üretemeyeceği düşüncesinde. Ancak Londra bu görüşün yanlış olduğunu kanıtladı” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.