Lavrov’dan Türkiye’ye ‘stratejik’ ziyaret

Lavrov’dan Türkiye’ye ‘stratejik’ ziyaret

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) bünyesinde yer alan Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısı için 17 Nisan’da Türkiye’ye gidecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek Lavrov, başta Suriye krizi olmak üzere, Ortadoğu’da yaşanan sorunlar ve iki ülke ilişkilerini ele alacak.


Suriye krizinin çözümünde farklı yaklaşımları olan iki başkent, dış askeri müdahaleye karşı. Yılda iki kez toplanan ‘stratejik’ zirve için hazırlıklar yılbaşından bu yana sürüyordu.


Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki düzenli temas ve istişareler kapsamında, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Sekreteri Grigory Karasin’le 7 Mart’ta Moskova’da bir araya gelmişti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Güney Kafkasya ve Orta Asya odaklı gelişmelerin ele alındığı, Avrasya’da işbirliği imkânlarının gözden geçirildiği belirtilmişti.


İki ülke dışişleri bakan yardımcıları düzeyindeki toplantılara son dönemde ağırlık veriliyor.


Sinirlioğlu, 9-10 Ocak 2013 tarihlerinde Moskova’ya bir ziyaret gerçekleştirmiş, Kremlin Orta Doğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’la bir araya gelmişti. Sinirlioğlu, görüşmelerde Suriye krizi başta olmak üzere bölgede yaşanan sorunlar ve ikili ilişkileri ele almıştı.


Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Göğüş, 22 Şubat’ta Moskova’da Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vladimir Titov’la bir araya gelmiş, Balkanlarda yaşanan gelişmeleri değerlendirmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.