Lavrov: Putin ve Obama görüşebilir

Lavrov: Putin ve Obama görüşebilir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington’dan istek geldiği takdirde Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD Başkanı Barack Obama ile görüşebileceğini söyledi.

Kırım’da gazetecilerin sorusu üzerine Lavrov, olası Putin-Obama buluşmasıyla ilgili koşulu açıkladı. Lavrov, “ABD’li meslektaşlarımız bize temasları desteklemekten yana oldukları hususunda sinyal gönderiyor. Eğer onların tarafından böyle bir öneri gelirse ben Devlet Başkanı’mızın yapıcı olarak bu öneriyi değerlendireceğini düşünüyorum.” dedi.

Lavrov, Devlet Başkanı Putin’in Eylül ayında New York’ta yapılacak Birleşmiş Milletler’in (BM) 70. Genel Kurul Toplantısı’na katılmayı planladığını da söyledi.

Daha önce Rus basını da Putin’in, 15-22 Eylül’de yapılacak BM’nin 70. Genel Kurul Toplantısı’na katılacağını ve toplantıda konuşma yapacağını ifade etmişti. Toplantıda ayrıca ABD, Çin ve İran liderlerinin de konuşma yapacağı kaydedilmişti.

Daha önce St.Petersburg Ekonomi Forumu’nda yabancı gazetecilerle bir araya gelen Putin, söz konusu BM toplantısına katılabileceğini söylemişti.

Rus Sputnik haber ajansına göre Rus lider, BM’nin geçen yılki 69. Genel Kurul Toplantısı’na katılmamıştı.

Daha önce 2003 ve 2005 yıllarında BM’nin genel kurul toplantılarına katılan Putin konuşma da yapmıştı. 2009 yılında ise toplantıya devlet başkanı sıfatıyla Dmitri Medvedev katılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.