“Kuzey Kore’nin fırlattığı füzenin menzili kısa”

“Kuzey Kore’nin fırlattığı füzenin menzili kısa”

Amerikalı bilim adamlarından David Light, Kuzey Kore’nin en son fırlattığı Unha-3 adlı füzenin menzilinin kısa olduğunu söyledi.

Kuzey Kore’nin geçen sene uzaya uydu fırlatırken kullandığı Unha-3 hakkında ABD’li bilim adamı David Light’dan sıra dışı bir yorum geldi. Katılımcı Bilimadamları Birliği’nin (UCS) üyesi olan nükleer fizik uzmanı Doktor Light, Amerika’nın Sesi adlı radyoya verdiği mülakatta, Unha-3’ün menzilinin medyada yer aldığı kadar uzun olmadığını söyledi.

ABD Deniz Kuvvetleri’nin, füzenin okyanustaki parçalarını bulup araştırdıklarını söyleyen Light, füzenin gelişmiş ülkelerdeki teknolojiden uzak olduğunu söyledi. Light, söz konusu füzenin yakıt haznesini incelediklerini ve 1950’li yıllardaki SCUD füzelerine benzer bir tekniğin kullanıldığı sözlerine ekledi. Amerikalı bilim adamı, Kuzey Kore’nin aynı füze ile tekrar deney yapmaları halinde başarısız olabileceklerini söyledi.

Light, Kuzey Kore’nin sahip olduğu füzelerin Sovyet teknolojisi ile geliştirildiği söyledi. Kuzey Kore’nin sahip oluğu teknolojinin çok küçümsenmemesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Light, füzelerin geliştirilmeye açık olduğunu sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.