Kuzey Kore’den Trump’a ‘zeki’ övgüsü

Kuzey Kore’den Trump’a ‘zeki’ övgüsü

Kuzey Kore’nin (DPRK) devlet kontrolünde yayın yapan “Today” adlı gazetesinde yayımlanan baş makalesinde, Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’a övgüler yağdırdı. Gazete Trump’ın “zeki” ve “yetenekli” bir politikacı olduğu savundu.

Devletin kontrolünde yayın yapan Today’in başmakalesinde Trump’ın seçilmesinin Kuzey Kore adına iyi olacağı ifade edildi.

Donald Trump geçen haftalarda Güney Kore’de bulunan Amerikan askerlerinin çekilmesini savunmuştu. Trump ayrıca DPRK lideri Kim Jong-un ile de görüşmek istediğini dile getirmişti.

Today’in başmakalesi için uluslararası ilişkiler uzmanları bunun Pyongyang’ın bakışı açısı olarak görülmemesi ancak ilişkiler için bir yumuşama sinyali olarak değerlendirilebileceği yorumunda bulundu.

Kuzey Kore uzun yıllardır ABD askerlerinin Kore Yarımadası’ndan ayrılmasını istiyor. ABD askerlerinin Güney Kore’den çekilmesi durumunda adanın yeniden birleşeceğini savunan başmakale, Kuzey ile Güney arasındaki ayrışmanın kaynağı olarak Washington yönetimini görüyor.

HILLARY CLINTON “DONUK”

Aynı makalede Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton’dan ise ‘donuk’ diye tarif etti. Makale, “ABD vatandaşlarının oy vermesi gereken başkan donuk Hillay değil, Kuzey Kore ile doğrudan iletişimden bahseden Trump’tır” diye yazdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.