Kuzey Kore’den Facebook açılımı

Kuzey Kore’den Facebook açılımı

Kuzey Kore Merkez Kanalı, Facebook’ta açtığı sayfa ile kanalın yurt dışında da izlenmesine imkan tanıyarak yeni bir açılım başlattı.

Sosyal medyayı sık sık kullanan Kuzey Kore yönetimi, Facabook’ta açtığı sayfa ile tekrar dikkatleri üzerine çekti. Kuzey Kore Merkez Kanalı, Facebook’ta açtığı resmi sayfada yurt dışından da kanalın canlı izlenmesini sağladı. Öte yandan sayfadan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un son yaptığı resmi ziyaretlerle alakalı resimler paylaşıldı.

Kanalın, ‘Korean Central Television’ (www.facebook.com/KoreanCentralTV) adlı sayfadan uluslararası yayın yapmaya başlaması Güney Koreli emniyet birimlerini harekete geçirdi. Yazıların İngizlice yazılmasına rağmen, kanal yayını Korece olup, Milli Güvenlik Yasası’na ayrıkı yayınlar yapılmasından dolayı, Güney Kore’den sayfaya erişim engellendi.

Yetkililer, sayfanın daha önceden açılmasına dikkat çekerken, sayfadan kanalın canlı yayından izlenebilir hale getiren uygulamanın yeni eklendiğine vurgu yaptı. Kuzey Kore Merkez Kanalı’nın yayınlarında sık sık Güney Kore rejimi aleyhinde söylemlerin olmasının Milli Güvenlik Yasası’na ters düştüğü ifade edildi.

Uzmanlar, zaman zaman sosyal medya üzerinden propaganda yapan Kuzey Kore’nin ilerde de Twitter, Youtube, Facebook gibi siteleri daha sık kullanacağını düşünüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.