Kuzey Kore ile ABD arasında şimdi de ‘gazi’ krizi

Kuzey Kore ile ABD arasında şimdi de ‘gazi’ krizi

Kuzey Kore ile ABD arasında şimdi de gazi krizi yaşanıyor. Amerikan medyasına göre geçtiğimiz ay Kuzey Kore güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan ABD vatandaşı ve Kore savaşı gazisinin verdiği ifadeler de işlediği savaş suçlarını itiraf ettiği kaydedildi.

1950’de başlayıp üç yıl süren Kore savaşı sırasında savaş suçu işlediği gerekçesiyle ekim ayında tutuklanan 85 yaşındaki Amerikalı Merril Newman, verdiği yazılı ve sözlü ifade de savaş suçu işlediğini itiraf ettiği kaydediliyor.

Washington ile Pyangyong arasında yeni bir krize neden olması beklenen gazi krizine yönelik ABD yönetimi de tepki gösterdi. Newman’ın serbest bırakılmasını isteyen Washington, gazinin verdiği yazılı ya da sözlü itirafların baskı altında alındığından bir değerinin olmadığını ifade etti.

Newmann turist olarak geldiği 26 ekimde ülkesine dönmek üzere uçağa binerken göz altında alınmıştı. Bu tutuklamanın, 2012 Kasım ayında Kuzey Kore’de tutuklanan Amerikalı misyoner Kenneth Bae ile birlikte, diplomatik pazarlıklarda malzeme oluşturabileceği kaydediliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.