Kuzey Kore, efsanevi dağı turizme açıyor

Kuzey Kore, efsanevi dağı turizme açıyor

Kuzey Kore yönetiminin, efsanevi Paektu Dağı’nı turizme açtığı bildirildi.

Son zamanlarda turizm alanında bazı açılımlara giden Kuzey Kore yönetimi, buna bir yenisini daha ekledi. Çin’in Kuzey Kore sınırındaki Heneng şehrindeki bir turizm acentasından alınan bilgiye göre, sınırdaki Paektu Dağı’nın turizme açılacağı bildirildi. Söz konusu turizm şirketi, 2 günlük ve 3 günlük paket programlar üzerinde çalıştıklarını ve Haziran ayı sonu ile müşterileri ile seferleri başlatacağını ifade etti. Firma, 2 günlük gezi için 180 dolar, 3 günlük gezi için ise 220 dolar gibi bir fiyat biçmeyi düşündüklerini kaydetti.

Kuzey Kore ile Çin sınırındaki Paektu Dağı, Koreliler için efsanevi bir dağ olarak kabul ediliyor. Kore efsanelerine göre, Kore ırkı bu dağa inen gök ehlinden geliyor.

1962 yılında sınır anlaşması imzalayan Kuzey Kore ile Çin, dağı ortadan ikiye bölmüş ve kendi aralarında paylamışlardı. Dağın tepesine çıkmak için 4 yol bulunuyor. Bu yollardan sadece doğu yolu Kuzey Kore tarafında bulunuyor.

Kuzey Kore ile Çin, 1992 yılında dağı turizme açmak için ortaklaşa program geliştirmişlerdi. Hava şartlarından dolayı sadece yaz aylarında dağa tırmanışa izin veriliyordu. Dağa tırmanış yolunda ise Kuzey Kore hükümeti tarafında inşa edilen, devrim anısına müzeler ve anıtlar bulunuyor. Kuzey Kore’nin 3. nükleer denemesini yapması ile 2 yıldır dağ turizme kapatılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.