Kuzey Kore: Ateşkes anlaşması artık manasını yitirmiştir

Kuzey Kore: Ateşkes anlaşması artık manasını yitirmiştir

Kuzey Kore Halk Ordusu Genel Sekreteri Kim Yeong-cheol, ateşkes antlaşmasının manasını yitirdiğini söyledi.

ABD ile Çin, Kuzey Kore’ye karşı yeni yaptırım kararları almak için görüşme yapmaya hazırlanırken, Pyongyang yönetiminden sert bir açıklama geldi. ABD ve Güney Kore’nin ortak yaptığı askeri operasyonlara dikkat çeken Kim, “Bu şartlar altında ateşkes anlaşması artık manasını yitirmiştir.” diye konuştu.

Öte yandan Kuzey Kore bugün askeri görüşmelerin yapıldığı tarafsız bölge olan Panmoonjeom’daki askeri yetkilileri geri çekti.

Kuzey Kore’nin sert açıklaması başta Güney Kore olmak üzere, ABD ve komşu ülkelerde soğuk duş etkisi yaptı. Güney Kore’de bazı uzmanlar Kuzey Kore’nin yakın zamanlarda bir saldırıda bulunabileceğine dikkat çekiyor. Birçok uzman ise Pyongyang yönetiminin bu açıklama üzerinden, son zamanlarda uluslararası toplumun artan Kuzey Kore yaptırımları ile ABD ve Güney Kore’nin ortak yaptıkları askeri operasyonlara karşı protesto ettiğini ileri sürdü.

Güney Kore Savunma Bakanlığı öğleden sonra konuya ilişkin açıklamada bulundu. Kuzey Kore’nin sulh şartlarını bozmanın iyi olmayacağını söyleyen yetkili, yapılan askeri operasyonların periyodik olarak gerçekleştiğine dikkat çekti. “Askeri operasyonların hepsi önceden Kuzey Kore’ye bildirilmiştir.” diyen askeri yetkili, Kuzey Kore’nin saldırıda bulunması halinde tüm kuvvetleri ile karşılık vereceklerini söyledi.

Çinli uzmanlar ise Kuzey Kore’nin son açıklamasında Pekin hükümetinin de hedef alındığını söyledi. Söz konusu ateşkes anlaşmasına Çin, ABD ve Kuzey Kore’nin taraf olduklarına dikkat çeken uzmanlar, Pyongyang yönetiminin Çin’in ABD’nin yaptırım kararlarına destek vermesini protesto ettiğini ileri sürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.