Kudüs’te sinagoga saldırı: 4 ölü, 6 yaralı

Kudüs’te sinagoga saldırı: 4 ölü, 6 yaralı

Kudüs’te sinagoga yapılan saldırı sonucu aralarında 2 polisin de bulunduğu 4 kişinin öldüğü 6 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

İsrail polisinden yapılan açıklamaya göre saldırı sabah saatlerinde sinagogda dua edilirken gerçekleşti. Bir Yahudi semineri sırasında baltalı ve silahlı grubun saldırıyı yaptığı açıklandı. Silahlı saldırıda aralarında 2 polisin de bulunduğu 4 Yahudinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. Saldırıyı yapan 2 saldırganın ise vurulduğu belirtildi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, saldırıya ‘sert bir şekilde’ karşılık vereceklerini açıkladı. Netanyahu saldırıyı motive eden unsurun Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın kışkırtması olduğunu belirtti. Netanyahu, “Bu Hamas ve Abbas’ın yaptığı ve uluslararası topluluğun sorumsuzca görmezden geldiği tahriklerin direkt bir sonucudur.” ifadelerini kullandı. Netanyahu ‘barbar bir cinayet’ olarak nitelediği saldırıya sert bir karşılık vereceklerini söyledi.
Hamas: Saldırı İsrail’e misilleme
Hamas, Kudüs’te gerçekleştirilen sinagog saldırısının Pazar günü cesedi kendi otobüsünde asılı bulunan Filistinli şoföre misilleme olduğunu söyledi. Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “Hamas, Kudüs sokaklarındaki tansiyondan vatandaşların haklarına tecavüz eden İsrail işgalini sorumlu tutmaktadır. Şehid Yusuf Ramuni’nin otobüste asılmış halde bulunması ve El Aksa Camii’ne karşı gerçekleştirilen saldırılar bu tecavüzün son örnekleridir.” ifadesini kullandı. Kudüs’teki operasyonun İsrail’in işlediği suçlara karşı bir cevap olarak değerlendiren Ebu Zuhri, “Bu operasyonların İsrail’in işleyeceği suçlara paralel olarak devam etmesini diliyoruz.” diye konuştu.
Abbas: Kınıyoruz
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kudüs’te sinagoga yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı. Abbas’ın ofisinden yapılan açıklamada, “Devlet başkanlığı, ibadet mekanlarında Yahudilere yapılan saldırıyı ve sivillerin öldürülmesini kim yaparsa yapsın kınamaktadır.” ifadelerini kullandı.
Kerry: Anlamsız barbarlık
ABD Dışileri Bakanı John Kerry, balta ve bıçaklarla sinagoga yapılan saldırıyı ‘anlamsız barbarlık’ olarak niteledi. İngiliz Dışişleri Bakanı Philip Hammon ile Londra’da gerçekleştireceği toplantı öncesi basına bir açıklama yapan Kerry, “Bunun insanlıkta yeri yok.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.