Kriz valilik binası sattırıyor

Kriz valilik binası sattırıyor

İtalya’nın Toskana bölgesindeki Grosseto Belediyesi ekonomik kriz dolayısıyla valilik binasını satışa çıkardı.

Belediye başkanının “çöküşü önlemek için bir müdahale” olarak yorumladığı satışta, tarihi binaya 6 milyon euro istendiği kaydedildi.

Costa Concordia faciası davasının görüldüğü İtalya’nın Grosseto şehrinde valilik için tahsis edilen tarihi bina, belediyenin ekonomik zorluklar yaşaması üzerine satılığa çıkarıldı. Belediye Başkanı Emilio Bonifazi, “Maalesef çöküşü önlemek için bir müdahalede bulunmamız gerekiyordu.” diyerek belediyenin içinde bulunduğu ekonomik zorluğa dikkat çekti. Bir yıl önce atanan Vali Annamaria Manzoni ile oturup durumu konuştuklarını ifade eden Bonifazi, tarihi bina için 6 milyon euro değer biçildiğini belirtti.

Geçtiğimiz perşembe günü karara bağlanan Costa Concordia davasının görüldüğü Modern Sinema binasına da yakın olan tarihi valilik binasının 1920’li yıllarda inşa edildiği ve bugüne kadar valilik, yüksek okul ve hükumet binası olarak kullanıldığı bildirildi. Valiliğin yaza kadar çalışmasına devam edeceği ve yeni bir binaya taşınana kadar burayı kullanabileceği açıklandı.

Bonifazi, bu yıl devlete ödemeleri gereken katkı payının 8 milyon euro olduğunu, önümüzdeki yıl bunun iki katına, 2017’de ise üç katına çıkarak 24 milyon euro olacağına ve belediyenin hizmet veremeyecek duruma düşeceğine dikkat çekti. 45 okul ve bin 800 kilometre devlet yolundan sorumlu olan belediyenin kasasında 1 milyon 400 bin euro bulunduğu belirtildi.

Valilik binasının satılması durumunda açığı kapatmak için şehirdeki tarihi bir sarayın daha satılabileceği ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.