Kremlin: Türkiye’nin 6 aylık geçiş süreci önerisi ile ilgili bilgimiz yok

Kremlin: Türkiye’nin 6 aylık geçiş süreci önerisi ile ilgili bilgimiz yok

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye’nin Batılı ülkelerle görüştüğü iddia edilen Suriye’de 6 aylık geçiş süreci konusunda herhangi bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

Basın mensuplarının Türk yetkililerin Batılı ortakları ile “Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in 6 aylık geçiş döneminde iktidarda kalması, sonrasında da görevden ayrılması” yönündeki görüşmeleri ile ilgili sorularına cevap veren Peskov, “Hayır bizde bilgi yok. Hangi plan hakkında konuştuğunuzu bilmiyorum” dedi.

Rusya’nın Suriye’de ılımlı olarak tanımlanan muhalefetle teröristleri birbirinden ayıramadığını, Batı’nın da bu konuda yardımcı olmadığını belirten Peskov, “Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğini tehdit eden çok renkli terörist gruplar içinde ılımlı muhalefetin nerelerde konuşlandığını belirlemek zor. Maalesef Amerikalı, Avrupalı ve diğer dostlarımız belirleme konusunda yardımcı olmuyor. Onlar ılımlı olarak tanımlanan muhalefetin bulunduğu yerleri göstermiyor” eleştirisi getirdi.

Suriye’de terör gruplarının arasında bulunan ılımlı muhalefeti tespit etmekte zorlandıklarını kabul eden Peskov, “Burada terörle savaşıyoruz. Kimseyi ılımlı ya da ılımlı olmayan terörist olarak ayıramayız” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.