Kremlin: Putin ve Erdoğan çok önemli bir görüşme yapacak

Kremlin: Putin ve Erdoğan çok önemli bir görüşme yapacak

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü’de çok önemli görüşme yapacaklarına işaret etti.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan 2015 Avrupa Oyunları’nın açılış törenlerine katılacak Putin ve Erdoğan’ın ikili görüşme yapması bekleniyor.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, her iki liderin uzun zamandır görüşmediğine dikkat çekerek, “İşin aslı; bu çok önemli görüşme olacak. Rusya ve Türkiye çok önemli iki ortak. Her iki ülke çeşitli alanlarda dev projelerle ilgili çok önemli ticari ekonomik ve yatırım ortakları. Dolayısıyla iki liderin her görüşmesinde gündem maddeleri yoğun. Üstelik bu görüşme Türkiye’de yapılan parlamento seçimlerinin ardından gerçekleşecek” dedi.

Kremlin sözcüsü, görüşmede çeşitli güncel konuların ele alınacağını belirterek, “Görüşmede Suriye ile ilgili durum, iki ülke arasındaki ticari, ekonomik işbirliği ve enerji dahil dev projelerle ilgili ortak çalışmalar ele alınacak” bilgisini verdi.

Bakü görüşmesi aynı zamanda Türkiye ve Rusya arasında 1915 olaylarının 100’üncü yılı törenleri nedeni ile yükselen tansiyon sonrası üst düzeyde ilk ikili buluşma olacak.

Vladimir Putin, AK Parti’nin seçimlerde elde ettiği başarı nedeni ile Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etmişti. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, Bakü’de gerçekleşecek törenlere iki liderin de katılacağını, bu çerçevede ikili bir görüşmenin zaman ve içeriğinin planlandığını söylemişti.

Putin’in, Bakü ziyaretinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya gelmesi Yukarı Karabağ sorunu başta olmak üzere ikili ilişkiler ve bölgesel sorunları ele alması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.