Korku içindeki Nepallileri Türk okulları ağırlıyor

Korku içindeki Nepallileri Türk okulları ağırlıyor

Nepal’de dün meydana gelen 7.9 şiddetindeki deprem sonrası, Türk okulu deprem korkusu yaşayan Nepallilere ve ülkedeki gurbetçileri misafir etti.

Dün sabah saatlerinde şiddetli depremle sallanan Nepal’de, on binler sokaklarda sabahladı. Başkent Katmandu’daki Türk okulu, ülkede depremzedelere kapısını açan ilk kurumlardan biri oldu. Türk öğretmenler geceyi, Nepalli depremzedeler ile birlikte geçirirken Twiter’dan öğretmenlere destek yağdı.

Öte yandan, ülkede eğitim faaliyetlerini sürdüren Türk okulunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtilirken, bazı öğretmenlerin kaldığı evlerde ise çatlaklar oluştuğu belirtildi.

Bu arada Nepal’de ölü sayısının 2200’e ulaştığı ve şiddetli artçıların yaşandığı bildiriliyor. Yapılan açıklamaya göre bugün sabah saatlerinde 6,7’lik artçı deprem ile tekrar sallanan ülkede, panik havasının hakim olduğu belirtiliyor.

GOOGLE YÖNETİCİSİ DE ÖLDÜ

Everest’te ölenler arasında Google’ın yöneticilerinden Daniel Fredinburg’un da olduğu açıklandı. Fredinburg’un Google haritaları için dünyanın en yüksek zirvelerini fotoğrafladığı öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.