Kore’de siyasi kriz büyüyor

Kore’de siyasi kriz büyüyor

Güney Kore’yi çalkalayan ‘Choi Soon-sil’ skandalı, her geçen gün yeni olayın patlak vermesine neden oluyor.

Bir yandan halk Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin istifası için hergün küçük çapta, hafta sonları ile milyonlara varacak şekilde gösteri yaparken, diğer yandan parlamentoda da skandalın savcılıktaki takibini yapıyor.

Bugün ise Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin partisi Saenuri Partisi’nden sıra dışı bir çıkış meydana geldi. Partinin eski genel başkanı ve Busan Milletvekili Kim Moo-sung, Park’ın ‘Devlet Başkanlığı’ görevinden alınması için en önde mücadele vereceğini duyurdu.

Park’ın Anayasa’yı ihlal ettiğini söyleyen Kim, Park’ın hem halka hem de partiye ihanet ettiğini dile getirdi. Kim’in bu açıklamaları ile, ilk defa partiden biri olarak , Devlet Başkanı Park’ı sert bir dille eleştirmiş oldu.

Diğer taraftan istifalar konuşuluyor

Aslında Kim’in bu sert açıklamaları tam olarak da bir ilk değil. Dün Güney Kore’deki en büyük bölge olan Gyeong-gi Bölge Valisi Nam Kyung-pil ve Seul Milletvekili Kim Yong-tae, Park’ı sert bir dille eleştirirek partilerinden istifa etmişlerdi. Uzmanlar, Kim’in partisinden istifa etmeden böyle bir açıklamada bulunarak, parti içi bir reform hareketine başkanlık edeceğine yorumladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.