Köprüde ajan değiş tokuşu

Köprüde ajan değiş tokuşu

Rusya, daha önce yakaladığı Estonya’nın istihbarat ajanı Eston Kohver’i Moskova adına ajanlık yapan Aleksey Dressen’le değişti. Ajan değiş tokuşu Rusya-Estonya sınırında Piuza nehri üzerindeki köprüde yapıldı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi FSB’den yapılan açıklamada, “26 Eylül’de Kuniçina Gora sınır kapısında köprü üzerinde, Rusya’da casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Estonya istihbaratı yetkilisi Kohver, Estonya İçişleri Bakanlığı Güvenliği dairesi eski subayı Dressen’le değiştirildi. Dressen, FSB’ye gizli bilgiler aktardığı için mahkum olarak cezasını çekiyordu” denildi.

İnterfaks haber ajansına konuşan bir Rus istihbarat kaynağı, Dressen’in 20 yıl içinde Rusya istihbaratına Baltık cumhuriyetlerinde ABD ve İngiltere istihbaratının faaliyetleriyle ilgili önemli bilgiler aktardığını iddia etti.

Dressen sayesinde Rusya’da çok sayıda Batılı casusların ortaya çıkarıldığı ve Baltık Cumhuriyetleri’nde Rus karşıtı eylemlerin gerçek organizatörlerinin kimlikleri tespit edildiği belirtildi.

Kohver, 5 Eylül 2014’te FSB tarafından Rusya-Estonya sınırında yakalanırken, Dressen ise 2012 yılında Estonya’nın başkenti Tallin Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.