Kopenhag’da, İslam ve ifade özgürlüğü paneline saldırı

Kopenhag’da, İslam ve ifade özgürlüğü paneline saldırı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, yazarlar, sanatçılar ve siyasetçilerin katılımıyla İslam ve ifade özgürlüğü konularının tartışıldığı panelin önünde silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 40 yaşındaki bir adam öldü, 3 polis de yaralandı. Saldırganların bir araçla kaçtığı ve polis tarafından arandıkları açıklandı.

Toplantının katılımcılarından İsveçli karikatürist Lars Vilks, 2007’de Hz. Muhammed’in (SAV) karikatürünü çizdiği için tepki çekmişti. O tarihten beri polis güvenliğinde tutulan Vilks’in katılımının, saldırıyla ilgisi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

İlk saldırının yaşandığı kafeye yürüyerek yarım saat uzaklıktaki sinagoga da silahlı saldırıda bulunuldu. Bir kişi başından, iki polis ise kollarından ve bacaklarından vurularak yaralandı. Başından vurulan şahıs kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıyı kınadı.

Toplantıya katılan Danimarka’nın Fransız Büyükelçisi François Zimeray, Twitter hesabı üzerinden yaralanmadığını açıkladı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Fransa’nın Kopenhag büyükelçisinin de toplantıya katıldığı ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Hollande’ın Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt’i arayarak kendisiyle dayanışma içinde olduğu mesajını verdiği belirtildi. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’nin de en kısa zamanda Kopenhag’a gideceği kaydedildi.

Hakaret karikatürlerine sayfalarında yer veren Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya geçtiğimiz ay düzenlenen terör saldırısında 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.