Kopenhag saldırganı hapisten yeni çıkmış

Kopenhag saldırganı hapisten yeni çıkmış

Haftasonu Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da iki ayrı saldırıda bulunan ve iki kişinin ölüp, 5 kişinin yaralanmasına neden olan saldırgan hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Polisin öldürdüğü saldırgan ile ilgili AP’ye konuşan bir yetkili saldırganın iki hafta önce hapisten salıverildiği ve yaz ayında hapishanede radikal fikirlerle tanışmış olabileceğini söyledi.

Soruşturmada yer alan iki ayrı kaynak da saldırganın 22 yaşındaki Omar Abdel Hamid El-Hüseyin olduğunu belirtti. Ancak Danimarka polisi henüz saldırganın kimliği ile ilgili açıklama yapmadı. Yine de konuyla alakalı olarak haber yapan kimi medya organları haberlerinde saldırganın ismine yer verdi.

Edinilen bilgilerde Danimarka gizli servisi PET’in saldırganın geçen yıl davranışlarında farklılık gözlendiğini aktardığı öğrenildi.

Bu durumun mahkumlarda bazen gözlendiğini ve bunun üzerine yetkililerin mahkuma dikkat etmeye başlaması olduğu belirtildi.

PET sözcüsü konuyla alakalı yorum yapmaktan kaçınırken Pazar günü yapılan açıklamada, saldırganın şiddet geçmişi bulunduğu kaydedilmişti.

Ayrıca saldırganın geçen ay Paris’te meydana gelen saldırılardan ilham almış olabileceği ancak şu an için bir terör örgütü ile bağlantısının da henüz bulunmadığı aktarılmıştı.

Danimarka’da 30 yıl sonunda ilk defa görülen ve ölümle sonuçlanan terör saldırısıyla alakalı mahkeme saldırganla bağlantısı olduğu tahmin edilen iki kişiyi hapse attı.

Saldırının olduğu sokaklarda halk yola çiçekler ve mumlar koymaya ediyor.

İsveçli karikatürist Lars Vilks tarafından organize edilen ifade özgürlüğüyle ilgili toplantı ve sinagoga düzenlenen saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 5 polis yaralanmıştı.

Polisin 2013 yılı Kasım ayında metroda meydana gelen bıçaklı bir yaralama dolayısıyla El-Hüseyin’in bir fotoğrafını dağıttığı biliniyor. Ancak saldırganın bu olayla ilgili davasının ne aşamada olduğu henüz öğrenilemedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.