Kırım’ın Rusya’ya bağlanması anısına madeni para basıldı

Kırım’ın Rusya’ya bağlanması anısına madeni para basıldı

Rusya Federasyonu Merkez Bankası, Kırım ve Sivastopol’ün Rusya’ya bağlanması anısına 10 rublelik madeni para bastı. Paraların üzerinde iki şehre ait harita ve haritaların üzerinde turistik yerlere ait resimler bulunuyor.

Rusya Merkez Bankası, her iki madeni paradan 10 milyoner adet basılacağını duyurdu. Kırım için çıkarılan madeni paranın ön yüzünde, şehrin sembolü olan Kırlangıç Yuvası’nın resmi yer alıyor. Sivastopol için basılan parada ise şehirdeki Batırılmış Gemiler anıtının resmi var.

Paraların üzerinde ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Kırım ve Sivastopol’un Rusya’ya bağlanması ve yeni federal bölgeler oluşturulması anlaşmasını imzaladığı 18 Mart 2014 tarihi yazılı.

Rusya Merkez Bankası daha önce de Soçi Kış Olimpiyatları ve diğer tarihi gelişmelerle ilgili özel para basımı gerçekleştirdi.

Ukrayna’da Viktor Yanukoviç’in devrilmesinin ardından Kırım önce bağımsızlığını ilan etti, ardından da Rusya ile birleşme kararı aldı. Türkiye başta olmak üzere uluslar arası toplum Kırım’ın Rusya ile birleşmesine karşı çıkıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.