Kimse Yok Mu Nepal’in ücra köylerine ulaştı

Kimse Yok Mu Nepal’in ücra köylerine ulaştı

Kimse Yok Mu Derneği, Nepal’de depremde hasar gören ve şimdiye kadar hiçbir yardım kuruluşunun gitmediği dağ köylerinde acil insan yardım malzemeleri dağıttı.

Memnuniyetini dile getiren köy muhtarı, deprem sonrasında kendilerine ilk el uzatanın Kimse Yok Mu olduğunu söyledi.

Nepal’i vuran depremin ardından bu ülkeye gelen ilk uluslararası yardım kuruluşlarından Kimse Yok Mu Derneği, depremde hasar gören ve şimdiye kadar hiçbir yardım kuruluşunun gitmediği dağ köylerine yardım ulaştırdı.

Ekibin dağ köyüne gitmesi kolay olmadı. Başkent Katmandu’dan dağ köyüne doğru yola çıkan Kimse Yok Mu ekibi, belli bir yere kadar araçla gidebildi. Daha sonra ekipler, yardım malzemelerini yaya ve motorlar yardımıyla köye götürdü.

Tırmanışta Cihan Haber Ajansı’na konuşan Dr. Ali Halıcı, araçlarla ancak belli bir noktaya kadar gelebildiklerini ve ondan sonra ise yollarına yaya devam etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Zorlu ve uzun bir tırmanıştan sonra depremde hasar gören köye ulaşan Kimse Yok Mu ekibini köylüler sevinçle karşıladı. Kimse Yok Mu ekipleri bir taraftan insani yardım malzemeleri dağıtırken, ekipteki doktorlar ise köy sakinlerini sağlık kontrolünden geçirdi, hastalara ilaç dağıttı.

Yardım malzemelerinden almak ve doktora görünmek isteyen köylüler, köy meydanına akın etti. Kimse Yok Mu’nun Nepalli gönüllü çalışanlarının konuşmalarından sonra pirinç, şeker, yağ, tuz ve temizlik malzemeleri gibi farklı kalemlerden oluşan yardım paketleri ihtiyaç sahibi köylülere dağıtıldı. Gönüllü Türk doktorlar ise rahatsızlığı olan köylüleri kontrolden geçirdi ve onlara kullanmaları gereken ilaçları verdi.

Depremde köylerinin büyük hasar gördüğünü belirten köy muhtarı Şambu Prasad Adhikari, deprem sonrasında köylerine gelen ilk yardım ekibinin Kimse Yok Mu olduğunu ve çok teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Öte yandan dağ köyündeki evlerde 26 Nisan’da yaşan deprem nedeniyle büyük ölçüde hasar oluştuğu görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.