Kimse Yok Mu ekipleri Nepal’de gıda dağıtımına başladı

Kimse Yok Mu ekipleri Nepal’de gıda dağıtımına başladı

Nepal’de meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremden sonra hemen harekete geçen Kimse Yok Mu bünyesindeki Asya Arama Kurtarma Ekibi afet bölgesine ulaştı.

nepal_sDaha önce Pakistan, Tacikistan, Endonezya, Haiti, Japonya, Bosna Hersek ve Van’da meydana gelen afetlerde görev alan Kimse Yok Mu Asya Arama Kurtarma Ekibi, Nepal’de meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki deprem sonrası hemen harekete geçti.

Nepal’deki devlet görevlileriyle nelere ihtiyaç duyulduğunun tespit edilmesinin ardından ilk etapta 50 bin dolarlık gıda yardımları, paketlenerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmaya başlandı.

Deprem nedeniyle ülkede genelinde 6 bini aşan ölü sayısının 10 bini bulabileceği tahmin ediliyor. Binlerce binanın hasar gördüğü, heyelan ve devrilen ağaçlar nedeniyle yolların kapandığı, havaalanlarının yetersiz kaldığı ve milyonlarca kişinin afetten birinci derecede etkilendiği Nepal’de, tam anlamıyla insanlık dramının yaşandığı belirtiliyor. Dünyanın pek çok ülkesinden bölgeye ulaşan yardımlara rağmen afet bölgesinde insani yardıma olan ihtiyaç ciddiyetini koruyor.

Bölgede arama-kurtarma ve acil yardım faaliyetlerinde bulunan Kimse Yok Mu Asya Arama Kurtarma gönüllüsü İsmail Büyükay, bölgenin son durumuna ilişkin şunları söyledi: “Nepal’de durum gerçekten içler acısı. Bize tahsis edilen askeri helikopterler yardımıyla ulaşımın olmadığı bölgelerde, acil gıda yardımı dağıtımına başladık. Yardımlar yeterli gelmiyor maalesef. Tüm yardım malzemelerini, Nepal çevresinden tedarik ederek en kısa sürede kırsal bölgelere de ulaştırmaya başlayacağız.”

Nepal-sKonuyla ilgili açıklama yapan Kimse Yok Mu Genel Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu ise “Arama-kurtarma ekibimiz Asya, afet bölgesinde. Ekibimiz, BM ve oradaki yetkililer ile işbirliği ve uyum içinde bölgede yardım faaliyetlerini sürdürüyor. İlk incelemelerin ardından afet bölgesinde 25 tonluk bir yardım malzemesi dağıttık.”

İhtiyaçlar doğrultusunda 2 milyon TL tutarında İstanbul Valiliği’ne kampanya müracaatında bulunulduğunu belirten Eyüboğlu, “Hamiyetperver milletimizin destekleri sürdükçe yardımlarımız katlanarak artacaktır.” dedi.

Önümüzdeki günlerde Asya Ekibi’nin sayısını artırmak için tüm hızıyla çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Eyüboğlu, “Zorda kalmış bir millete yardım eli uzatmak bir insanlık vazifesidir. Herkesi bu afet karşısında duyarlı olmaya davet ediyorum.” çağrısında bulundu.

Kimse Yok Mu ekibinin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği Nepal’de, daha sonraki günlerde sağlık ve psiko-sosyal destek ekibinin geleceği belirtildi.

Öte yandan, 7,9 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli sarsıntı oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.