Kim’in füzeleri Kuzeydoğu Asya’daki havayı daha da gerdi

Kim’in füzeleri Kuzeydoğu Asya’daki havayı daha da gerdi

Kuzey Kore’nin bu sabah 4 füze fırlatması bölgedeki havayı daha da gerdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un üvey abisi Kim Jong-nam’ın Malezya’da suikasta kurban gitmesi ile Pyongyang yönetimi bölgedeki diplomatik ilişkileri daha gerilmişti.

Kuala Lumpur yönetimi bazı Kuzey Korelileri ülkeden sınır dışı ederken, Güney Koreli diplomatlar Güneydoğu Asya’daki ülkelere ziyaretler düzenleyerek Kuzey Kore ile olan ilişkilerini tekrar gözden geçirmelerini dile getirdiler. Malezya-Kuzey Kore hatta merkezli bölgede gerilen hava bugün daha sert bir hal aldı.

Kuzey Kore, doğu yakasındaki Dongchang köyündeki Seohae Askeri Üssü’nden, sabah saatlerinde 4 adet balistik roket fırlattı. Doğu Denizi’ne doğru yaklaşık 1000 kilometre seyir mesafesi kat eden roketler bölgede, yeni başlayan haftanın ana gündem maddesi oldu.

Güney Kore Devlet Başkan Vekili Hwang Kyo-ahn  ABD’ye ait THAAD sistemi (Yüksek İrtifa Son Aşama Alan Savunması) füze savunma sisteminin kurulma sürecinin bir an önce sona ermesine dikkat çekerken, Savunma Bakanlığı ise sert ifadeler kullanmaktan çekinmedi.

Füze denemelerini bir saldırı olarak kabul ettiklerini belirten bakanlıktan açıklamasında “Kuzey Kore bu saldırılarına devam etmesi halinde çöküşe giden yola girer!” ifadeleri kullanıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.