Kılıçdaroğlu, ABD Kongresi’nde onuruna düzenlenen resepsiyona katıldı

Kılıçdaroğlu, ABD Kongresi’nde onuruna düzenlenen resepsiyona katıldı

Amerikan Kongresi ve aralarında Brookings Enstitüsü’nün de bulunduğu 3 düşünce kuruluşunun daveti üzerine ABD’nin başkenti Washington’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Kongresi’nde onuruna düzenlenen resepsiyona katıldı.

 

Amerika Türk Kolisyonu ve Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu’nun ortaklaşa düzenlediği resepsiyon ABD Kongresi’nin Rayburn adlı çalışma binasında gerçekleşti.

 

Washington’a gelen CHP heyetinin tümü resepsiyonda  hazır bulundu. Bir süre kongre üyeleriyle sohbet eden Kılıçdaroğlu ardından kısa bir konuşma yaptı. Washington’da Amerikalı dostlarla beraber olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Umuyorum bu birlikteliğimiz sürecektir. Biz Türkiye olarak çağdaş toplumun içinde yer almak istiyoruz. Uygarlık bizim için çok önemli. İki yüz yıldır uygarlık mücadelesi yapıyoruz ve mutlaka başarılı olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Resepsiyona Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubunun Eşbaşkanları Ed Whitfield ve Virginia Foxx’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kongre üyesi katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.