Kerry’den Mısır yönetimine ‘barışçıl eylem hakkına saygı duyun’ çağrısı

Kerry’den Mısır yönetimine ‘barışçıl eylem hakkına saygı duyun’ çağrısı

Dışişleri Bakanı John Kerry Mısır’daki geçici yönetime ve güvenlik güçlerine barışçıl eylemlere saygı göstermesi çağrısında bulundu. Ülkenin kritik bir zamanda olduğunu ifade eden Kerry, tüm taraflar arasında anlamlı diyolaglara ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

 

John Kerry Mısır’da dün yaşanan ve resmi rakamlara göre en az 65 kişinin öldüğü, 750 kişinin ise yaralandığı şiddet eylemleri konusunda açıklamalarda bulundu. Şiddet eylemlerinin sürmesi halinde bunun uzlaşma ve demokratikleşme çabalarını geriletmekle kalmayacağını ifade eden Kerry, yaşananların ülkenin istikrarına da olumsuz etki edeceğini belirtti.

 

Mısırlı yetkililerin barışçıl gösterilere ve ifade özgürlüğüne saygı göstermesinin ‘ahlaki ve yasal bir yükümlülük’ olduğunu dile getiren Kerry, “Bu kritik zamanda güvenlik güçlerinin ve ara hükümetin barışçıl protesto hakkına saygı duyması gerekiyor. Buna halen sürmekte olan oturma eylemleri dahil.” dedi.

 

Mümkün olan en kısa zamanda çoğulculuk ve hoşgörü konusunda kararlı özgürce ve adilane seçilmiş bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu belirten Kerry, ayrıca son yaşanan olaylar hakkında bağımsız ve tarafsız bir araştırma yapılması ve Mısırlı liderlere ülkelerini uçurumun kenarından almaları adına adım atmaları çağrısında bulundu.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.