Kerry: Rusya, Suriye’deki hedeflerini değiştirmeli

Kerry: Rusya, Suriye’deki hedeflerini değiştirmeli

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de sivilleri ve meşru muhalefeti vuran Rusya’nın hedeflerini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan John Kerry, “Bugüne kadar Rusya’nın saldırılarının çok büyük kısmı meşru muhalif gruplara yönelikti” dedi.

Kerry, dün varılan mutabakat gereği Rusya’nın hedeflerini değiştirmesini istedi. Kerry, toplantıda bir hafta içinde geçici ateşkesin sağlanması kararı aldıklarını hatırlattı. Siyasi çözüm için bu fırsatın da kaçırılması durumunda ülkede kan dökülmeye ve terör örgütlerinin de arzuladıkları zemini bulmaya devam edeceği dile getirdi.

Rusya’nın Suriye’de hedef gözetmeden ‘aptal bombalar’ attığını söyleyen Kerry, bunun da sivillerin ölümüne sebep olduğunu vurguladı.

BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’deki şehirlere insani yardımların ulaştırılmasına dair karar aldığını hatırlatan Kerry, Esed rejiminin ise buna engel olduğunu dile getirdi.

Münih’te gerçekleştirilen Suriye Destek Grubu toplantısında, Suriye’deki terör gruplarına yönelik hava saldırılarının sürmesi fakat diğer operasyonlara ara verilmesi üzerinde mutabakat sağlanmıştı. Fakat Rusya ve ABD arasında, IŞİD ve El Nusra haricindeki hangi grupların terör örgütü olduğu konusunda mutabakat bulunmuyor.

Konferansta konuşan Kerry, siyasi çözüm için müzakerelere davet edilen grupların, bir yandan da bombalanması durumunda sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağı uyarısında bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.