Kerry: Roma’daki ‘Suriye Dostları’ toplantısına sadece konuşmak için gitmiyorum

Kerry: Roma’daki ‘Suriye Dostları’ toplantısına sadece konuşmak için gitmiyorum

Dışişleri Bakanı John Kerry, Perşembe günü Roma’da yapılacak ‘Suriye Dostları’ toplantısına ‘sadece konuşmak’ için değil, önemli kararlar almak için gideceklerini vurguladı. Kerry, Obama’nın Suriyeli sivil halkı korumaya yönelik yeni bazı kararları değerlendirdiğine dikkat çekti.

John Kerry, Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu’yu kapsayan ziyaretlerine İngiltere’den başladı. Kerry, Londra’da İngiltere Başbakan David Cameron ve Dışileri Bakanı William Hague ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmelerin ardından İngiliz mevkidaşı Hague ile ortak basın açıklaması yapan John Kerry, “Suriye’de devam etmekte olan şiddet olayları bir kez daha gösteriyor ki Esed görevini bir an evvel bırakmalı.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı, “Suriyeli muhalif dostlarımın bilmesini isterim ki Roma’daki ‘Suriye Dostları’ toplantısına sadece konuşma yapmak için gitmiyoruz. Roma’ya bundan sonra atılacak adımlar hakkında karar almaya gidiyoruz.” diyerek Suriyeli muhaliflere mesaj gönderdi.

Kerry, Roma’da yapılacak ‘Suriye’nin Dostları’ toplantısına katılmama kararı alan Suriyeli muhaliflere de bu kararı gözden geçirmeleri çağrısında bulunan Kerry, ABD Başkanı Obama’nın Suriyeli sivil halkı korumaya yönelik bazı önemli adımlar atabileceğinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanı, Esed rejiminin kendi halkının üzerine füze yağdırmaya devam ettiğine dikkat çekerek, “Suriye hükümetinin, muhaliflerle diyaloğa geçmekte istekli tavır sergilemesini ciddiye almak çok zor.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.