Kerry: IŞİD’in Türkiye ve Irak üzerinden petrol kaçakçılığını önleyeceğiz

Kerry: IŞİD’in Türkiye ve Irak üzerinden petrol kaçakçılığını önleyeceğiz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD’in Türkiye ve Irak üzerinden yüz milyonlarca dolar kazandığı petrol kaçakçılığını engelleyeceklerini ifade etti.

Denizaşırı Güvenlik Danışma Konseyi’nin (OSAC) 30. yıllık konferansında konuştu. Paris saldırılarının ardından IŞİD ile yapılan mücadeleye değinin Kerry, örgütün petrol kaçakçığı konusunda dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Terör örgütünün petrol kaçakçılığı yapmasını engelleyeceklerini belirten Kerry, “Son birkaç günde gerçek manada para kaynakları olan petrol gelirleri üzerine eğiliyoruz. 161’den fazla petrol tankerlerini yok ettik. Bu mücadele Irak ve Türkiye üzerinden yüzlerce milyon dolar kazandıkları petrol kaçakçılığını engelleyene kadar devam edecek” diyerek sözlerini sürdürdü.

Kerry, CNN’e verdiği mülakatta Türkiye ile ortak sınır operasyonu yapacakları şeklindeki sözlerini yineledi. Suriye’nin kuzey sınırının yüzde 75’inin kapalı olduğunu kaydeden Kerry, “Kalan 98 kilometrenin de kapatılması için Türklerle operasyon yapacağız” dedi.

Kerry, Suriyeli Arapların ve Kürtlerin de IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’nın üzerine gitmeye devam ettiklerini kaydetti. Fransa ve Rusya’nın da bu şehre hava saldırılarını artırdıklarını hatırlattı.

IŞİD’in herhangi bir din ile ilişkisi olamayacağını kaydeden Kerry, tarihte hiçbir din ve ideolojinin masum sivillerin katledilmesini meşrulaştıramayacağını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.