Kerry: IŞİD ve El Nusra’yı yok etmek hepimizin çıkarına

Kerry: IŞİD ve El Nusra’yı yok etmek hepimizin çıkarına

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerinin bir an evvel yok edilmesinin herkesin çıkarına olduğunu söyledi.

Kerry, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesi Washington’a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. İki mevkidaş görüşmeleri öncesi kameraların karşısına geçti. İki isim de gazetecilerden soru almadı.

Kerry, konuşmasına Türkiye’deki terör saldırıları dolayısıyla hayatını kaybedenler için ABD adına Türk halkına başsağlığı dileyerek başladı.

Brüksel, Irak ve Türkiye’deki terör saldırılarından çok sayıda insanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Kerry, “IŞİD, El Nusra gibi terörist örgütleri olabildiğince çabuk yok etmek, bölgeye ve ülkelere istikrar getirmek hepimizin çıkarı.” ifadelerini kullandı.

MÜLTECİLERE 20 MİLYON DOLAR YARDIM

Türkiye’nin terör örgütleri ile mücadele ABD’nin önemli bir dostu ve NATO müttefiki olduğunu kaydeden Kerry, Türkiye’nin mültecilere ev sahipliği yapmasını övdü. ABD’nin mültecilere 20 milyon dolarlık ek yardımda bulunacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, terör saldırılarının sadece bölgeyi değil Pakistan, Afrika ve dünyanın diğer bölgelerini de hedef aldığını söyledi. Bölgedeki ve dünyadaki terör örgütlerini altetmekde kararlı olduklarını kaydetti.

İran ile ABD arasında yapılan nükleer anlaşmayı desteklediklerinin altını çizen Çavuşoğlu, Kerry ile yapacakları görüşmede IŞİD, El Nusra ve PKK gibi örgütlerle mücadelelerini ele alacaklarını söyledi. Çavuşoğlu, “Sadece Türkiye’ye karşı değil aynı zamanda Avrupa ve tüm dünyaya karşı tehdit oluşturan terör organizasyonlarını yenmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nun aksine Kerry’nin mücadele edilecek terör örgütleri arasında PKK’yı saymaması dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.