Kerry: Filistinliler için durum çok vahim

Kerry: Filistinliler için durum çok vahim

İsrail ve Filistin gezisi kapsamında bölgede bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistinlilerin ‘çok zor’ bir durumda olduklarını söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüştükten sonra açıklama yapan Kerry, İsrail’le yaşanan tansiyon konusunda endişeli olduklarını ve iki devletli çözümü desteklediğini dile getirdi.

“Biliyorum ki Filistinliler için Batı Şeria, Kudüs ve Gazze’de durum şu anda çok vahim” diye konuşan Kerry, “İnsanların iki devleti çözüme olan inancını pekiştirmek, halen uygulanabilir olduğunu, bir noktada bunun gerçekleştirilmesi için ne gibi bir katkıda bulunabileceğimizi görmek için Başkan Obama’nın talebi doğrultusunda buradayım” ifadesini kullandı.

“İSRAİL ‘OLDU BİTTİYE GETİRME’ POLİTİKALARINI DURDURMALI”

Mahmud Abbas’ın Kerry’le görüşmesi sonrası bir açıklama yapan Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Saeb Erekat, Abbas’ın Filistin tarafının pozisyonunu tekrarladığını söyledi. “Bizim tarafımızda Başkan Abbas, İsrail Hükümeti’nin dikte politikalarını, yerleşim aktivitelerini, ‘oldu bittiye getirme’ politikaları ve iki devletli çözümün altını oyma çabalarını durdurması yönündeki pozisyonumuzu tekrarladı.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.