Kerry: Bir sonraki önemli adım Rusya’yla görüşme

Kerry: Bir sonraki önemli adım Rusya’yla görüşme

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye kriziyle ilgili Rusya ve ABD’nin askeri yetkililerinin yakın zamanda görüşebileceğini söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla İngiltere’nin başkenti Londra’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kerry, “Başkan Barack Obama, Rusya’nın Suriye’deki durumuyla ilgili olarak bir sonraki önemli adımın, iki ülke arasında askeri görüşme ve toplantıların yapılması olarak görüyor ve bu planın kısa bir süre zarfında gerçekleşeceğini umuyor” dedi.

“ORTAK BİR ZEMİNDE BULUŞMAK İÇİN YOLLAR ARIYORUZ”

Temel konunun Suriye’deki IŞİD sorunu olduğuna dikkat çeken Kerry, ABD’nin Suriye’de siyasi zeminde de çözüm arayışları içinde olduğunu ancak uzun vadede Esed rejimiyle bu durumun çözüme ulaşmayacağını vurguladı. “Biz ortak bir zeminde buluşmak için yollar arıyoruz” ifadelerini kullandı.

DİPLOMATİK YOL EN İYİ YÖNTEM

Bakan Kerry bu süreçte diplomatik yollarla ilerlemenin en iyi çözüm yöntemi olduğunu belirterek, “Herkes durumun aciliyet taşıdığının farkında. Hepimiz birlikteyiz fakat tek taraflı bir diplomasi, bölgede süreklilik gösteren göçmen krizi, tahribat ve tehlikenin artmasına neden olur.” şeklinde konuştu.

ABD geçen yıl Rusya’nın Beşşar Esed’i desteklemesi ve Kırım ve Ukrayna’daki çatışmaların ardından Moskova’yla üst düzey görüşmeleri sona erdirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.