Kerkük’te halk terör tehdidi sebebiyle evlerini terk ediyor

Kerkük’te halk terör tehdidi sebebiyle evlerini terk ediyor

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük’te artan terör ve şiddet olayları nedeniyle halk evlerini terk ediyor. Kerkük’ün güneyindeki El Ulema semtinde kırmızı boya ile kapılarına tehdit içeren yazıların yazıldığı bölge sakinleri, çareyi evlerini terk etmekte buldu. Onlarca eve kırmızı boya ile, “Bu evler kan ödeyecekler” şeklinde yazılan yazılar halkı tedirgin etti. Tedirgin olan onlarca aile, çareyi toplu olarak bölgeyi terk etmekte buldu.

Halk, tehdit yazılarına büyük tepki göstererek, güvenlik güçleri ile hükümeti olaya duyarsız davranmakla suçladı. Cuma Şerif isimli Kerkük’lü “Acaba burada hükümet var mı. Varsa gidip kapılarına tehdit yazıları yazıldığı için evlerini terk eden ailelere neden göç ettiklerini sorsun. Bizler korkudan buralardan geçemiyoruz. Bu duruma bir an önce çözüm bulunsun” diyerek yönetime tepki gösterdi.

Nazim Ekrem isimli bir diğer Kerkük’lü ise hükümetin kendilerini koruyamadığını , mecburen göç etmekten başka çarelerinin olmadığını ifade etti. Ekrem, hükümetin vatandaşlarını koruyamadığını kaydederek, “O zaman ya buradan göçerim ya da elime silahımı alır kendimi korurum. Beni tehdit edeni vurmak zorunda kalırım.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.