Kazadan kurtulan öğretmen intihar etti

Kazadan kurtulan öğretmen intihar etti

Güney Kore’de batan gemiden kurtulan bir öğretmen, ağaçta asılı halde bulundu. Gemiden kurtulanların tedavi gördüğü Jin Adası Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Danwon Lisesi Müdür Yardımcısı Gang M., bir ağaçta asılı şekilde ölü bulundu. Yetkililer Gang’ın vicdan azabından intihar ettiğini düşünüyor.

Kaza günü helikopter ile kurtarılan Gang, en yakındaki bir küçük adaya bırakılmıştı. Tekrar bir balıkçı teknesi ile olay mahalline gelen Koreli öğretmen, arama kurtarma çalışmalarını izlemiş sonra Jin Adası’na geri götürülmüştü. Kurtulanların toplanıldığı yere sevk edilirken Gang’ın sık sık “sadece ben kurtuldum!” diye suçluluk duygusu içinde bağırdığı kaydedildi.

Emniyetten alınan bilgiye göre, Jin Adası Spor Salonu’nda diğer kurtulanlarla beraberken Gang, yakınlarından haber alamayan öğrenci velileri ve eğitim ofisi yetkileri tarafından tartaklandı. Daha sonra ise ortadan kayboldu. Gang’ı aramaya çıkan polisler, cesedini ağaca asılı halde buldu. Jin Adası Emniyet Müdürlüğü ölen Koreli öğretmenin intihar ettiğini düşündüklerini belirtti.

Batan geminin ardındaki sis perdesi aralanıyor

Öte yandan batan gemidekileri kurtarmak için arama kurtarma çalışmalarına devam ederken olayın sis perdesi de aralanıyor. Verilen bilgiye göre, gemide bazı güvenlik tedbirlerinin tam olarak alınmadığı öğrenildi. Arama- kurtarma çalışmaları devam ederken, geminin batış sebebi üzerinde duruluyor.

Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, geminin batış sebebi üzerinde duruluyor. İddilar, Japonya’dan satın alınan geminin sahipleri tarafından restore edilirken dengesinin bozulduğu yönünde. Güney Kore medyasında yer alan haberlerde, geminin ön tarafında batma öncesinde çıkan çarpma sesinin yük konteynerlerindan geldiği iddia edildi. Çarpma öncesinde yapılan ani dönme ile yüklerinin bağının koptuğu, ve geminde çarpma ve denge bozukluğuna neden olduğu ileri sürüldü.

Gemiden ilk kaçan kaptan oldu

Kazadan sonra ülke medyası geminin kaptanını konuşuyor. Geminin batmaya başlamasından sonra, ilk olarak sandalla kaçan üç kişi arasında gemi kaptanının olduğu haberi, gündeme bomba gibi düştü. Büyük tepki çeken gemi kaptanı, aynı zamanda Güney Kore yasalarını çiğnemiş oldu. Güney Kore’deki kanunlara göre, tüm yolcular gemiden ayrılmadan, kaptanın ayrılması suç kabul ediliyor.

Bir diğer skandal ise kaza esnasında yapılan anonslar. Gemiden kurtulanlardan alınan bilgiye göre, yapılan anonslarda kimsenin kımıldamaması yönünde duyuruların olduğu ifade edildi. Bir çok uzman, kurtarılanların sayısının beklenildiği kadar olmamasını, yapılan yalnış anonslara bağlıyor. Hali hazırda feribot şirketine soruşturma başlatılırken, kükümet ise tüm sorumluların yargı karşısına çıkarılacağı sözünü verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.