Katalanlar sandığa akın etti

Katalanlar sandığa akın etti

İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nde bugün düzenlenen bölgesel parlamento seçimlerine katılımın bir önceki seçimlere göre yüzde 5 arttığı bildirildi.

Yerel saatle 13.00 itibariyle açıklanan rakamlara göre katılım yüzde 34,78 olurken bu rakam 2012 seçimlerinde yüzde 29,43 idi.

Ayrılıkçı partilerin bağımsızlık referandumuna dönüştürdüğü seçimler, Katalonya’nın geleceğini belirleyecek. 7,5 milyon nüfuslu Katalonya’da 5 milyon 510 bin 798 seçmen bulunuyor.

Bağımsızlık girişiminin başını çeken Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Bugün Katalonya’da demokrasinin büyük zaferi. Katalonya’da, İspanya’da, Avrupa’da ve dünyada demokrasi kazanmıştır. İspanyol devletinin çıkardığı tüm engelleri aştık. Katalonya halkı serbestçe oyunu kullanabilir. Bu noktaya geldiğimiz ve Katalonya’nın geleceğiyle yüzleşmesinden dolayı çok mutluyum. Bugün Katalonya’nın geleceğine dair bir plebisit olacak” dedi.

Bu arada Barcelona teknik direktörü Luis Enrique, sosyal medya hesabından, “Bugün Katalonya karar veriyor. Oyumu kullandım. Yaşa Katalonya!!!!!” mesajını paylaştı.

Dün Barcelona’nın Las Palmas’ı 2-1 yendiği maçta Nou Camp Stadı, 17. dakikanın 14. saniyesinden itibaren “Bağımsızlık” diye inlemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.