Karıncalar okullu oldu, öğrenciler sınıfları boşalttı!

Karıncalar okullu oldu, öğrenciler sınıfları boşalttı!

Okulda yuva yapan karıncalar, elektrik devrelerine zarar verdi.  Okulda eğitime ara verilirken öğrencilerin, bir süre ders yerine karıncaları toplamakla meşgul olacakları ifade edildi.  Kasaba halkı, elbirliğiyle karıncaları ormana taşımaya çalışıyor.

Sel, deprem, toprak kayması, kasırga gibi doğal afetler dolayısıyla okulların eğitime ara verdiğini pek çok kez okumuş ya da duymuşuzdur. Almanya’da ise sıra dışı bir sebep okulu kapattı. Schleswig-Holstein eyaletinin Lütau kasabasında ormanlık alana yakın yerde bulunan okulu yaklaşık 20 milyon karınca istila etti. Okul binasına giren karıncalar sınıfları doldurdu, elektrik devrelerine ve trafoya zarar verdi. Sınıflarda ders yapamayan öğretmenler, geçici olarak eğitime ara verdi.

Okulun minik ziyaretçileri binada 20 kadar yuva yaptı. Sınıfları dolduran karıncalar yüzünden derslere ara verilirken, okul müdürü Angela Harting, sorunla baş edebilmek için uzmanları çağırdı. Tabiat koruma kanunu kapsamında öldürülmeleri yasak olan orman karıncalarını okuldan uzaklaştırma konusunda çaresiz kalan uzmanlar, bölgedeki çiftçilerden de yardım istedi. Elbirliği ile okuldaki karıncaların ormana taşınması işlemi sürüyor. Öğrencilerin, bir süre ders yerine karıncaları toplamakla meşgul olacakları belirtildi. Hamburg’dan böcek uzmanı Eberhard Bauer ve ekibi, şimdi söz konusu karınca istilasının nedenini araştırıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.