Kanada’nın yeni Başbakanı’ndan IŞİD kararı

Kanada’nın yeni Başbakanı’ndan IŞİD kararı

Kanada, Irak ve Suriye´de uluslararası koalisyon güçleri ile IŞİD’e karşı yürüttüğü hava operasyonlarını durdurdu.

Kanada’nın yeni seçilen Başbakanı Liberal Partili Justin Trudeau, Kanada jetlerinin bundan sonra IŞİD hedeflerini bombalamayacağını açıkladı.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Trudeau  ABD Başbakanı Barack Obama’yı telefonla arayarak, Kanada’nın IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun güçlü bir üyesi olmayı sürdüreceğini, ancak ülkesinin hava operasyonlarından çekildiğini söyledi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri,  Ağustos 2014’ten bu tarafa Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı hava operasyonları başlatmış, Kanada da Kasım ayından bu tarafa hava operasyonlarına dahil olmuştu. Kanada CF-18 tipi savaş uçakları ile bombardımanlarda yer alıyordu.

Kuzey Irak’ta Peşmerge güçlerinin eğitilmesi için kurulan kamplarda bulunan 70 kişilik Kanada özel birliklerinin ise, Peşmerge’yi eğitmeyi sürdüreceği belirtiliyor.

Justin Trudeau liderliğindeki Liberal Parti, Pazartesi günü yapılan seçimlerde yüzde 39.5 oranında oy alarak, 338 milletvekili bulunan Kanada Parlamentosu´nda 184 milletvekili ile çoğunluğu elde etmişti.

Trudeau, seçimleri kazanması durumunda, Kanada’nın IŞİD’e karşı hava operasyonlarından çekileceğini ilan etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.