Kanadalılar, ırkçı saldırıya uğrayan camiyi hep birlikte onardı

Kanadalılar, ırkçı saldırıya uğrayan camiyi hep birlikte onardı

Kanada’nın Cold Lake şehrinde ırkçı saldırıya uğrayan bir camiyi bölge halkı, hep birlikte tamir etti.

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler cuma günü sabah saatlerinde Alberta eyaletine bağlı Cold Lake şehrindeki bir camiye saldırdı. Caminin camlarını kıran saldırganlar duvarlara boyayla ‘Evinize Gidin’ ve ‘Kanada’ yazdı.

kanada_cami_evinidesinizOlayın duyulmasının ardından cami önünde toplanan Cold Lake şehri sakinleri birlikte camları onardı, boyaları temizledi. Cami önüne çiçekler bırakan Kanadalılar, camlara ‘Evinizdesiniz’,  ‘Komşunu sev’ ve ‘Kalbinde nefrete yer verme’ yazılı pankartlar astı.

Olayın araştırıldığını belirten polis yetkilileri ise cami duvarına yazılan yazıların ‘nefret suçu’ olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

CTV Haber kanalına konuşan Cold Lake İslami Toplum Başkanı ve cami imamı Ajaz Quraishi olayın kendisini çok şaşırttığını ifade etti. “Ben Cold Lake’te herkesle konuşurum, herkesi tanırım. Bunlar iyi insanlar.” diyen Quraishi şunları kanada_cami_saldırısöyledi: “Bunu kimin yaptığını bilmiyorum. Söylemesi çok zor ama Cold Lake’te böyle bir olayın yaşanmasına çok şaşırdım.”.

Olaya dair bir açıklama yapan bölge milletvekili Brian Storseth ise yaşanan saldırı karşısında hayalkırıklığına uğradığını söyledi.

Olay, sonradan Müslümanlığı seçtiği belirtilen bir Kanada vatandaşının parlamento binasına silahlı saldırı düzenlemesinin akabinde yaşandı. Şiddet yanlısı radikallerle irtibatı olduğu düşünülen Michael Zehaf-Bibeau isimli saldırgan, çarşamba günü parlamento binası önünde bir askeri öldürdükten sonra ölü olarak ele geçirilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.