Kamboçya ve Tayland’a tek vize

Kamboçya ve Tayland’a tek vize

Kamboçya ve Tayland, ‘iki krallık, tek hedef’ projesi adı altında Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği’nde (ASEAN) turizmi canlandırmak için ‘tek vize’ anlaşması imzaladı.

2017’de hayata geçirilmesi planlanan anlaşmaya göre alınacak tek vize ile Kamboçya ve Tayland’a giriş yapabilecek.

Kamboçya Turizm Bakanlığı sekreteri Tith Chantha konuyla ilgili, “Kamboçya ve Tayland’ı tek seferle keşfetmek isteyen turistler için tek vize seçeneği oluşturduk. Şu anda Tayland’ın da katılımıyla ‘İki krallık, tek hedef’ projesinin tanıtımını yapıyoruz. Seyahatleri boyunca sadece bir ülkeyi gezmek istemeyen turistlerin, bu proje sayesinde iki ülke arasındaki daha kolay geçiş yapabilmesini planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Tayland Turizm ve Spor Bakanı Kobkran Wattanakvrangkul, Bangkok Post gazetesinde yaptığı açıklamaya göre, söz konusu projenin 2017’ye kadar hayata geçmesini istediklerini kaydetti.

Anlaşmaya göre, bir turist aynı vize ile Tayland sahili boyunca ilerleyerek Bangkok, Rayong ve Trat kentlerinden sonra Kamboçya’ya geçerek Koh Kong, Sihanoukville, Kampot ve Phnom Penh kentlerini gezebilecek.

Kamboçya Turizm Devlet-Özel Sektör Çalışma Grubu Eş Başkanı Ho Vand, imzalanan anlaşmadan memnun olduğunu söyledi. Vand, ”Şu anda bu konu devlet kademesinde görüşülüyor. Anlaşmanın iki taraf için yüksek getirisi olacak ve bu kazanımlar karşılıklı paylaşılacaktır.” dedi.

Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre 2015’in ilk çeyreğinde, Kamboçya’ya gelen yabancı turistlerin yuzde 37’sini 71 bin 572 ziyaretçiyle Taylandlılar oluşturuyor. Kamboçya’yı en çok Vietnamlılar, daha sonra Çinliler, üçüncü olarak Güney Koreliler, dördüncü olarak da Laoslu turistler ziyaret ediyor. Kamboçya’yı ziyaret edenler arasında beşinci sırayı ise Taylandlılar alıyor.

Tayland’dan Kamboçya’ya gelen turist sayısı 2015’in ilk çeyreği baz alındığında geçen yıla göre yüzde 3 artış kaydetti.

Kamboçya, geçen yıl 4,5 milyon yabancı turisti ağırladı. Bu ziyaretlerden elde edilen gelirin yaklaşık 3 milyar dolar olduğu ifade ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.