Kalaşnikov hastaneye kaldırıldı

Kalaşnikov hastaneye kaldırıldı

Ünlü otomatik silah keleşin (AK-47) mucidi Mihail Kalaşnikov (94) hastaneye kaldırıldı. Kalaşnikov’un durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Kalaşnikov oturduğu İjevsk’ten başkent Moskova’ya özel uçakla getirildi. Mandrik Hastanesi’ne kaldırılan Kalaşnikov’un sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Baş Hekimi Aleksandr Fisun, “Durumu ağır. Şu anda tedavi altında ve yoğun bakımda.” dedi.

Fisun, İjevsk kent hastanesi yetkililerinin Kalaşnikov’a anında gerekli tıbbi müdahalede bulunduğunu ifade etti. Fisun İjevsk’te Kalaşnikov’a doktorların kan pıhtılaşması teşhisini koyduğunu belirterek, bunun doğru bir teşhis olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz Mayıs ve Aralık aylarında da Kalaşnikov, hastaneye kaldırılmıştı.

İkinci Dünya Savaşı’nda yaralı olarak kurtulan Kalaşnikov, kendi adını taşıyan makineli tüfek markasını icat etmişti. 1947’den bu yana her yıl 100 binin üzerinde üretim yapan Kalaşnikov, yarım yüzyıldan bu yana ordular, silahlı gruplar ve isyancıların vazgeçilmez silahı haline geldi. Dünyada en çok kullanılan piyade tüfeği unvanına sahip Kalaşnikovlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde de yaygın olarak kullanılıyor. Kalaşnikov’ların üretildiği İjmaş fabrikası Nisan ayında iflasını açıklamış, ardından devletin atadığı kayyımın yönetimine devredilmişti. Yüzde 51 hissesini Devlet Kurumu Rus Teknolojileri’nin (Rostehnologiya) elinde bulundurduğu şirketin diğer üretim şirketleri ile birleştirilmesi ve ortak bir yapı kurulması için çalışmalar sürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.