Kabil’deki ABD elçiliği: Elçilik civarındaki saldırılar devam ediyor

Kabil’deki ABD elçiliği: Elçilik civarındaki saldırılar devam ediyor

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki ABD Büyükelçiliği, şehirdeki saldırıların devem ettiğini açıkladı. Ayrıca elçilik binası çevresinde de saldırıların yaşandığını duyurdu.

 

-Çatışmalar devam ediyor- 

 

Afganistan’ın başkenti Kabil’de militanların saldırısı ile başlayan çatışmaların devam ettiği bildirildi.

 

Kabil polis şefi General Ayub Salagani, basına yaptığı açıklamada, Kabil’deki 3 noktadan ikisinde halen çatışmalarında devem ettiğini söyledi. Salagani, çatışmaların devam ettiği yerlerin Afganistan parlamentosunun yanı ve sıkı korunan büyükelçilikler bölgesinin yakını olarak açıkladı. Salagani, “Militanlar halen direnmeye devem ediyor.” dedi.

 

Öte yandan Taliban bugün başkent Kabil ve daha iki farklı eyalette eş zamanlı saldırılar düzenledi. Taliban sözcüsü, saldırıların bahar harekatının başlangıcı olduğunu ifade etti.

 

Kabil bugün güne Taliban’ın “bahar harekatı” adını verdiği saldırılar ile uyandı. Bombalı saldırılar ile başlayan olaylar, daha sonra militanları saldırısı ve çatışmalar ile devem etti. Taliban, Kabil’de özellikle parlamento, elçiliklerin bulunduğu bölge ve ISAF ile karargahlarını hedef aldı.

 

Taliban’ın son dönemde düzenlediği en büyük ve organizeli saldırı olarak değerlendiriliyor. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganistan’ın başkenti Kabil’de devem eden saldırıların aylardır planlandığını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.