K.Kore’den Obama’ya ağır hakaret

K.Kore’den Obama’ya ağır hakaret

Dünyanın en kapalı rejimi Kuzey Kore’nin Devlet Başkanı Kim Jong Un’a iki ABD’li gazeteci tarafından suikast düzenlenmesini anlatan komedi filmi  “The Interview” (Röportaj), iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırmaya devam ediyor.

Pyongyang’ın tepkisi üzerine filmin yapımcısı Sony Pictures’in gösterime sokmadığı film, ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın eleştirisinin ardından hafta içinde gösterime girdi. Bunun üzerine Kuzey Kore Ulusal Savunma Komisyonu’ndan bir açıklama yapılarak Obama, ‘maymuna’ benzetildi. Açıklamada, “Obama, her zaman tropikal ormandaki bir maymun gibi sözleri ve eylemleriyle pervasızca davranıyor.” denildi. Komisyon, “Eğer ABD, Kuzey Kore’nin uyarılarına rağmen keyfî uygulamalarına devam ederse, siyasî ilişkilerinde önlenemez ölümcül darbelerle karşı karşıya kalacak.” ifadeleriyle Washington’ı sert bir dille uyardı. Ayrıca ülkede bu hafta boyunca yaşanan internet kullanımındaki aksaklıklardan da ABD sorumlu tutuldu.

Röportaj beyazperdeye yansımadan önce, dağıtımcısı Sony Pictures’e internet korsanları tarafından siber saldırı düzenlenmişti. Korsanlar, yolladıkları mesajlarda “11 Eylül 2001’de neler olduğunu hatırlayın. Size tavsiyemiz bu filmi vizyona sokan sinemalardan uzak durmanız.” tehdidinde bulunmuştu. Röportaj filmi, yaşanan bu gerilimin ardından 25 Aralık’ta normalde planlananın yüzde 10’u oranında salonda ve internet üzerinden gösterime girdi. ABD’nin filmle ilgili siber saldırılardan sorumlu tuttuğu Kuzey Kore, iddiaları reddediyor. Ancak devlet başkanlarına suikast düzenlenen filmi “terör eylemi” ve “yasa dışı” şeklinde niteliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.