John Kerry görevinin ilk gününde Afgan müzik topluluğunu kabul etti

John Kerry görevinin ilk gününde Afgan müzik topluluğunu kabul etti

Milli Afgan Müzik Enstitüsü Topluluğu (ANIM), Amerika turunun ilk performansını dün gerçekleştirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen programda, grup geleneksel Afgan müziği sergiledi. ABD yeni Dışişleri Bakanı John Kerry görevinin ilk gününde Afgan öğrenci ve öğretmenlerden oluşan müzik topluluğuyla kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Kısa süren görüşmede konuşan Kerry, müzik grubuna hitaben “Barış elçileri olarak sizi burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. Sözlerine devam eden Kerry, Afganistan’ın barış ve istikrarı bulması için büyük umutları olduğunu ve ülkesinin bunun için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Bir kültürel değişim programı kapsamında ABD’ye gelen Afgan topluluk, 3-15 Şubat günleri arasında performanslarını sergileyecek. Amerikalı gençlik orkestralarıyla da çalışacak olan topluluk, yaklaşık iki hafta boyunca Amerika’da 3 şehirden oluşan bir turneye çıkacak.

“BÖYLE BİR GÖREVİ BİR ERKEK BAŞARABİLİR Mİ?”

John Kerry, Hillary Clinton’dan devraldığı dışişleri bakanlığı görevine dün resmen başladı. Kerry, iki kadın bakanla geçen 8 yıla atıfta bulunarak, “Ülkenin, dünyanın ve bakanlığın önündeki asıl soru şu: Dışişleri Bakanlığını bir erkek yönetebilir mi? diye espri yaptı.” Yeni ABD Dışişleri Bakanı, kendisine güvendiği için Başkan Barack Obama’ya ve emeklerinden dolayı Hillary Clinton ve ekibine teşekkür etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.