Jeff Flake Senato’da ilk onayı aldı

Jeff Flake Senato’da ilk onayı aldı

Senato Dış İlişkiler Komisyonu, Başkan Joe Biden tarafından ABD’nin Ankara Büyükelçisi görevine aday gösterilen eski senatör Jeff Flake’in adaylığını onayladı. 

Komisyon bugün, ABD’nin çeşitli ülkeler ve teşkilatlardaki büyükelçilikleri dahil, ABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı bazı görevlere aday gösterilen ve halen Senato’da onay süreçleri devam eden kişilerin adaylıklarını görüştü. 

Adaylıklar için komisyonda toplu oylama yapıldı ve ikisi hariç, aralarında ABD’nin Ankara Büyükelçisi adayı Jeff Flake’in de olduğu tüm adaylar komisyonun onayını aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı adayı Barbara Leaf ile ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nda (USAID) Küresel Sağlık Başkan Yardımcısı adayı Atul Gawande’nin adaylıklarının onay süreciyse bazı senatörlerin itirazları nedeniyle beklemeye alındı. 

Komisyonda onaylanan adayların, görevlerine resmi olarak başlayabilmeleri için Senato Genel Kurulu’nda da onaylanmaları gerekiyor. Dolayısıyla Jeff Flake de Senato’dan onay aldığı takdirde ABD’nin yeni Ankara büyükelçisi olarak görevine resmen başlayacak.