Japonya’da tünel çöktü, 5 kişi öldü

Japonya’da tünel çöktü, 5 kişi öldü

Japonya’nın başkenti Tokyo’nun güneyindeki Yamanaşi eyaletinde bir tünelin çökmesi sonucu 5 kişi ölürken, 2 kişi de yaralandı.

Yamanaşi eyaletinde Otsuki ile Koşu’yu birleştiren 4 kilometre uzunluğundaki Sasago tünelinin bir kısmı bu sabah saatlerinde çöktü. 3 aracın tünelin içinde kaldığı ve yangın çıktığı kaydedildi. Yanan araçtan kurtulan iki kadının, hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Hastaneye kaldırılan kadınlardan biri, “Araçtaki diğer 5 kişiye ne oldu bilmiyorum. Önümüzde ve arkamızda kaç araç vardı onu da bilmiyorum.” ifadelerini kullandı. Başka bir aracın daha alev aldığı ancak kısa zamanda söndürüldüğü kaydedildi.

Japon kamu televizyonu NHK’nin bir muhabiri ise tavanın çökmeye başladığı sıralarda tünelden geçmeyi başardığını söyledi. Muhabir, “Ben tünelden geçmeyi başardım. Ama yandaki araçlar tünelde kaldı. Siyah dumanlar yükseliyordu. Tünelde yangın vardı. Tünelin havalandırma sistemi çalışıyordu.” diye konuştu. Olayın canlı tanıklarından biri de, “Tünelden geçerken tavanın bir kısmı çöktü. Arabadan çıkıp 1 saat yürüyerek tünelden çıktım.” ifadelerini kullandı. Tünelden yürüyerek çıkan başka kimseler olduğu da kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.